HOL VESZIK ÁT TŐLEM?

Magánember vagyok
A települési önkormányzatok által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokban és elektromos készülékeket árusító kereskedőknél az e-hulladék leadása a lakosság számára ingyenes.

Cég vagy intézmény nevében járok el:
Az Inter-Metal Recycling Kft. a hulladékkezelést térítésmentesen végzi, ezért telephelyeinken (Budapest Csepel., Budapest Újpalota, Polgár, Szekszárd, Csorna) ingyen adhatja le elektronikai hulladékát. Képcsöves berendezések hulladékkezelésért – támogatás hiányában – fizetni kell.
Külön megállapodás esetén helyszínről történő elszállítást is vállalunk.

Bontott alkatrészeket, fémhulladékot szeretnék eladni
A budapesti (csepeli) átvétellel kapcsolatban Ifj. Virágh Bálint, mobil: +36-30 389-1001,
szállítással kapcsolatban Proszenyák Henriett, mobil: +36-1 278-5138 munkatársaink lesznek segítségére.

Miért nem kell fizetnem a hulladék kezeléséért?
A kiterjesztett gyártói felelősség elve alapján a háztartási elektromos berendezések hulladékainak kezelését – az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) keresztül – a gyártók finanszírozzák, ezért az NHI-vel szerződésben álló hulladékkezelők az e-hulladék kezelésért a lakosságtól nem kérnek díjat. A jogszabály ugyanakkor úgy rendelkezik, hogy a gazdálkodószervezeteknél keletkezett e-hulladék kezeléséhez a hulladék tulajdonosának is hozzá kell járulnia.

Cégünknél irodatechnikai berendezéseket selejtezünk le…
A működőképes, technikailag még nem elavult eszközöket célszerű használt berendezésként értékesíteni vagy arra rászorulóknak ajándékozni. A tovább nem használható berendezéseket engedéllyel rendelkező hulladékhasznosítónak kell átadni. Ilyen pl, az Inter-Metal Recycling Kft..