HOL VESZIK ÁT TŐLEM?

 

Magánember vagyok
A települési önkormányzatok által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokban és elektromos készülékeket árusító kereskedőknél az e-hulladék leadása a lakosság számára ingyenes.

Cég vagy intézmény nevében járok el:
Az Inter-Metal Recycling Kft. a hulladékkezelést térítésmentesen végzi, ezért telephelyeinken (Budapest Csepel., Budapest Újpalota, Polgár, Szekszárd, Csorna) ingyen adhatja le elektronikai hulladékát. Képcsöves berendezések hulladékkezelésért fizetni kell.
Külön megállapodás esetén helyszínről történő elszállítást is vállalunk. Ezzel kapcsolatban Proszenyák Henriett (+36-1 278-5138) munkatársunkat keresse.

Miért nem kell fizetnem a hulladék kezeléséért?
A kiterjesztett gyártói felelősség elve alapján a háztartási elektromos berendezések hulladékainak kezelését – az Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) keresztül – a gyártók finanszírozzák, ezért az NHI-vel szerződésben álló hulladékkezelők az e-hulladék kezelésért a lakosságtól nem kérnek díjat. A jogszabály ugyanakkor úgy rendelkezik, hogy a gazdálkodószervezeteknél keletkezett e-hulladék kezeléséhez a hulladék tulajdonosának is hozzá kell járulnia.

Cégünknél irodatechnikai berendezéseket selejtezünk le…
A működőképes, technikailag még nem elavult eszközöket célszerű használt berendezésként értékesíteni vagy arra rászorulóknak ajándékozni. A tovább nem használható berendezéseket engedéllyel rendelkező hulladékhasznosítónak kell átadni. Ilyen pl, az Inter-Metal Recycling Kft.

E-hulladékból bontott alkatrészeket és fémhulladékot szeretnék eladni
A budapesti (csepeli) átvétellel kapcsolatban Ifj. Virágh Bálint (mobil: +36-30 389-1001) kollégánk tud segíteni Önnek.